Μας ελάτε σε επαφή με

Υπεύθυνος : Jackie

Τηλεφωνικό νούμερο : 86-18824284006

WhatsApp : +8618824284006

Free call

Αυτό που είναι η διαφορά μεταξύ ενός καλωδίου στοιχείων usb και ενός καλωδίου χρέωσης

March 2, 2021

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Αυτό που είναι η διαφορά μεταξύ ενός καλωδίου στοιχείων usb και ενός καλωδίου χρέωσης

Όταν αγοράζουμε ένα κινητό τηλέφωνο, θα υπάρξει ένα καλώδιο στοιχείων τόσο τυποποιημένο, και το καλώδιο στοιχείων μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο ένα καλώδιο χρέωσης. Όπως είναι γνωστό, το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σκεφτόμαστε ότι το καλώδιο χρέωσης είναι το καλώδιο στοιχείων, αλλά δεν είναι.

Έτσι, ποια είναι η διαφορά μεταξύ του καλωδίου στοιχείων usb και του καλωδίου χρέωσης του κινητού τηλεφώνου;

 

Επειδή το καλώδιο χρέωσης και το καλώδιο στοιχείων του κινητού τηλεφώνου είναι βασικά τα ίδια στην εμφάνιση, αυτό είναι συχνά η περίπτωση. Μερικές φορές αγοράζουμε ένα καλώδιο σε ένα κατάστημα τηλεφωνικής επισκευής για να συνδέσουμε το κινητό τηλέφωνο με τον υπολογιστή, αλλά είναι αδύνατο να συνδέσει με τον υπολογιστή ανεξάρτητα από τη λειτουργία. Γιατί;

Στην πραγματικότητα, ο λόγος είναι: το καλώδιο στοιχείων και το καλώδιο χρέωσης είναι και οι δύο διεπαφές USB, γενικά υπάρχουν τέσσερα καλώδια, αλλά το καλώδιο χρέωσης χρησιμοποιεί τις δύο γραμμές VCC και GND της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, και τις χρήσεις VCC καλωδίων στοιχείων. , GND και δύο γραμμές επικοινωνίας.

Ο ρόλος των τεσσάρων καλωδίων του καλωδίου στοιχείων USB:
Κόκκινη γραμμή: θετική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (που χαρακτηρίζεται στην καλωδίωση: +5V ή VCC)
Άσπρη γραμμή: Αρνητική γραμμή στοιχείων τάσης (που προσδιορίζεται όπως: Λιμένας στοιχείων ή USB -)
Πράσινη Γραμμή: θετική γραμμή στοιχείων τάσης (που προσδιορίζεται όπως: Data+ ή λιμένας USB +)
Μαύρη γραμμή: (Που προσδιορίζεται έδαφος όπως: ΕΔΑΦΟΣ ή GND).

Φυσικά, το χρώμα του καλωδίου μπορεί μόνο να δει όταν ξεφλουδίζεται μακριά το καλώδιο στοιχείων ή το εξωτερικό στρώμα του καλωδίου χρέωσης.

Το καλώδιο στοιχείων έχει τέσσερις γραμμές στη διεπαφή USB, και το ηλεκτροφόρο καλώδιο έχει μόνο δύο γραμμές στη γραμμή USB. Επομένως, το κινητό καλώδιο τηλεφωνικών στοιχείων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καλώδιο τροφοδοσίας, αλλά το καλώδιο τροφοδοσίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καλώδιο στοιχείων. Επειδή προκειμένου να κερδηθούν δαπάνες, βασικά το καλώδιο χρέωσης αποβάλλει τις δύο γραμμές στη μέση, δηλ., το διαβασμένο καλώδιο στοιχείων και γράφει το καλώδιο ότι στοιχείων (Πράσινη Γραμμή και άσπρη γραμμή) παραλείπεται, έτσι σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ικανότητα ανάγνωση και γράψιμο στοιχείων, μπορεί μόνο να χρεώσει.

Αυτό είναι επίσης γιατί το καλώδιο στοιχείων μπορεί να χρεωθεί, και το καλώδιο χρέωσης δεν λειτουργεί απαραιτήτως ως καλώδιο στοιχείων.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας

jackie@focusestech.com
+8618824284006
86-18824284006
jackie@focusestech.com